Fit door de herfst en op naar een topjaar

Na een zeer succesvol IRON Maarssen-traject waarin twintig atleten in zes maanden vol enthousiasme naar de triatlon van Maarsseveen toe trainden, is het tijd om dit najaar verder te gaan met onze ‘triatlon-tak’. Niet zonder enige trots presenteren wij: Sportclub Zwemanalyse.

Deze club bestaat uit een trainingsgroep waarin we gezamenlijk hardlopen, zwemmen, fietsen / spinnen en core stability beoefenen. Ook zijn we niet vies van een sportief uitje op zijn tijd. Dit is trainen voor een triatlon, maar wel op de manier die je gewend bent van Zwemanalyse: met persoonlijke aandacht, iedereen traint naar eigen mogelijkheden en het is bovenal ontzettend gezellig.

Enthousiast? Lees vooral verder!

Hoe wordt er getraind?

Drie keer per week trainen we gezamenlijk. Elke triatlon-discipline komt hierbij één keer aan bod. Daarnaast is er wekelijks een core stability-sessie waarbij je specifieke oefeningen doet om je lichaam te versterken én beter te beschermen tegen blessures. Als kers op de taart gaan we één keer per vier weken het bos in voor een trailrunning-sessie.

Omdat buiten trainen in het najaar soms lastiger is wordt de zomerse fietstraining vervangen door een spinning-training. Zwemmen wordt in deze periode uiteraard in een binnenbad gedaan.

Trainingen vinden plaats onder begeleiding van meerdere trainers, om zo de opbouw te richten op de wensen en mogelijkheden van individuele deelnemers. In de praktijk betekent dit dat je in een groep traint, maar dat ieder dit naar zijn eigen niveau en capaciteit doet. Op deze manier is er voor ieder wat wils en haalt iedereen het beste uit zichzelf terwijl het sociale element bij de trainingen voorop blijft staan. Dus of je nu marathons loopt of net begint: iedereen is welkom!

Waar en wanneer?

Trainingen vinden veelal plaats in de regio Maarssen/Utrecht. Vanaf 4 oktober is het vaste wekelijkse programma als volgt (tijden onder voorbehoud):

 • Hardlopen: maandag om 20.00 uur bij OSM ’75 in Maarssen;
 • Zwemmen: woensdag om 20.30 uur in Zwembad Safari in Maarssen;
 • Spinning: vrijdag om 19.00 uur bij Newstyle aan de Ambachtsweg in Utrecht
 • Core stability: zaterdag om 8.00 uur, via Zoom
 • Trailrunning: één keer per vier weken op zaterdagochtend, tijd en locatie nader te bepalen (denk bijvoorbeeld aan de Kaapse Bossen bij Doorn). Uiteraard niet tegelijk met de core stability-training.
 • Clinics: tijdens reguliere trainingen of bij voldoende animo apart in te plannen (geen meerprijs voor onze leden)

Samen trainen, samen presteren

Om de focus vast te houden en het gevoel van gezamenlijk sporten zo goed mogelijk over te brengen, kiezen we met de groep een aantal evenementen uit waar we gezamenlijk naar toe trainen. Denk aan een trailrun, een zwemloop of een ander sportevenement in de winter. Je bent uiteraard niet verplicht hieraan mee te doen, het is meer een soort groepsuitje. De ervaring leert namelijk dat samen naar een doel werken en het samen finishen enorm bijdraagt aan de gezelligheid. Het eerste evenement is al gekozen maar welke dat wordt houden we nog even geheim… dat hoor je zodra we van start gaan!

Verplichtingen?

Sportclub Zwemanalyse is een groep waarbij gezelligheid voorop staat. Uiteraard begrijpen we het wanneer je niet bij elke training aanwezig kunt zijn. Je bent dus op geen enkele manier verplicht om ergens aan mee te doen en kunt gewoon komen wanneer het jou uitkomt. Trainers communiceren vooraf wat we in een training gaan doen (per mail of whatsapp) zodat iedereen weet wat er op het programma staat. Een gemiste training zou je dus op een ander moment ook zelf kunnen doen.

Voor wie?

Sportclub Zwemanalyse is geschikt voor:

 • Mensen die in 2022 een triatlon willen doen of willen doorgroeien in de triatlon-sport
 • Iedereen die fit door het najaar en de winter heen wil komen
 • Mensen die samen willen sporten, willen werken aan fitheid onder professionele begeleiding
 • Iedereen die vooral ook gezelligheid zoekt tijdens het sporten

Ons doel:

 • 100% blije gezichten
 • Een gaaf jaar met leuke mensen. Op een positieve manier werken aan jullie fitheid

Dit traject is inclusief:

 • 19 trainingen per maand
 • Onder leiding van deskundige trainers
 • Extra trainingsschema’s om daarnaast zelf te kunnen trainen
 • Diverse clinics (trailrunning, wissels, swimrun, enz)
 • Gezamenlijk naar evenementen toe trainen
 • Heel veel tips en adviezen over trainingen en triathlon
 • Talloze onvergetelijke ervaringen
 • Korting op trainingsmaterialen bij Zwemanalyse

Vragen?

Voor vragen kun je contact met ons opnemen. Mail naar info@zwemanalyse.nl of bel 06-36207161 (Claudia) of 06-45750459 (René).

Het ‘hoe en wat’ …

Wat heb je nodig?

Allereerst natuurlijk goede zin! Verder heb je dit najaar zwem- en hardloopkleding nodig en een outfit om de spinninglessen in te doen. Dit najaar fietsen we nog niet buiten dus je hoort ons later pas over fiets-gerelateerde zaken.

Hoe dan ook is ons advies: ga niet meteen over tot de aanschaf van allerlei zaken, je hebt tijdens dit traject ruimschoots de tijd om te bedenken wat handig voor jou is. Bovendien kunnen de trainers je adviseren over allerlei attributen.

De kosten

Voor Sportclub Zwemanalyse gebruiken we een abonnementsvorm die per halfjaar loopt. Dit doen we omdat een seizoen grofweg in twee delen valt en de soorten trainingen en evenementen daar op afgestemd worden. De kosten voor Sportclub Zwemanalyse bedragen 95 euro per maand.

Wat krijg je daarvoor:

– toegang tot alle trainingen (19 trainingen per maand, dus 5 euro per training)
– extra clinics over wissels, tactiek, kleding, enzovoort
– super goede, professionele trainers
– een kleine groep met veel begeleiding
– allerhande extra’s gedurende het traject

Alle sporten verplicht?

Zoals gezegd staat het je vrij om te kiezen welke trainingen je wilt volgen.

Weet je nu al dat je nooit op de zwemtraining, spinningtraining of looptraining zal komen? Dan haal je één van deze drie sporten uit je pakket en betaal je 79 euro per maand.

Enthousiast geworden?

Dat snappen we wel! Wil je twee weken gratis meetrainen om te kijken of Sportclub Zwemanalyse iets voor jou is? Of heb je misschien nog vragen over Sportclub Zwemanalyse? Vul dan het formulier hieronder in en we nemen contact met je op!

{a2998ar48828}

0
X