Wil jij deze winter samen buiten zwemmen of dippen?

En na afloop gezellig bijkletsen onder het genot van koffie en lekkers? Zwem of dip deze winter dan mee in Vinkeveen. Hier vind je Koffiehuis de Goede Morgen en op deze prachtige locatie aan de plas organiseren we ons winterzwemprogramma.

 • Iedere zaterdagochtend van 8:30-10:30 uur.
 • Begeleiding van ervaren trainers van Zwemanalyse.
 • Er is een dipgroep en een zwemgroep.
 • Inclusief koffie en lekkers na afloop.
 • Je hoeft geen ervaring te hebben met winterzwemmen of dippen en je zwemniveau of -tempo maakt niets uit.
 • Iedere week krijg je een polaroid mee naar huis met de watertemperatuur en de datum (bewijs voor het thuisfront!).

Voor wie?

Alle sportieve volwassenen zijn welkom. We werken met een zwemgroep en een dipgroep en zowel beginnende als ervaren dippers en zwemmers kunnen aansluiten. Het maakt niets uit wat je zwemniveau is. Een wetsuit is niet verplicht. Een zwemboei is voor de zwemmers wel een vereiste.

Meer uitleg over het programma

Van november tot en met februari gaan we in blokken van 4 weken samen dippen en zwemmen in de Vinkeveense Plassen. We werken met series van een maand, omdat we een maand lang met een vaste groep gaan opbouwen en wennen aan de kou. Zo ga je wekelijks met dezelfde groep mensen het water in, bouw je samen op en kun je na afloop ervaringen uitwisselen.

In november en december bieden we losse kennismakingslessen aan.

Ontvangst bij Koffiehuis de Goede Morgen in Vinkeveen met uitleg over het buitenzwemmen of dippen. Dan doen we gezamenlijk een gezamenlijke warming up. Vervolgens splitsen we de groep in twee:

DE DIP GROEP – samen, maar op je eigen tempo het water in – je blijft in de buurt van de kant – de focus ligt op het ervaren, omarmen en genieten van de kou – je wordt geholpen door een professionele trainer – jij bepaalt hoe diep, hoe lang, hoe ver.

DE ZWEMGROEP – samen en op je eigen tempo het water in – je zwemt met een buddy – borstcrawl of schoolslag , of welke slag dan ook, dit maakt niets uit – altijd onder begeleiding van een gespecialiseerde zwemtrainer – mag met of zonder wetsuit. De duur is afhankelijk van de watertemperatuur en jouw energie van die  dag.

Na afloop is er tijd en ruimte om op te warmen, om te kleden en bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie en lekkers bij Koffiehuis de Goede Morgen!

We zijn tussen 10:30 en 11:00 uur klaar, afhankelijk van de tijd die je zwemt en koffie drinkt. Heb je een druk zaterdagschema en wil je eerder weg, dan kan dat uiteraard.

Locatie:

Koffiehuis de Goede Morgen
Vinkenkade 75, Vinkeveen
We verzamelen en sluiten af bij Koffiehuis de Goede Morgen. Hier kun je waardevolle spullen achterlaten. Het omkleden doen we direct bij de plas. We gaan het water in vanaf eiland 1 aan de Vinkeveense plassen

Kosten:

Losse kennismakingsles €22,50
Prijs voor een maand: €90,- voor 4 ochtenden

Benieuwd wie de trainers zijn?

Hieronder vind je onze hele uit-je-winterdip-crew! Per ochtend zijn er altijd 2 trainers aanwezig die voor de warming-up & begeleiding tijdens het dippen en zwemmen zorgen.

Hoi! Wij zijn de uit-je-winterdip-crew!

Meest gestelde vragen

Stel ik boek 1 maand, maar ik kan 1 keer niet aanwezig zijn of ik ben ziek. Mag ik deze les dan inhalen?

Ja dat mag! Stuur dan, nadat je geboekt hebt (of ziek geweest ben) even een mailtje naar marielle@zwemanalyse.nl om welke datum het gaat en  dan plannen we je in op een andere datum.

Moet ik in wetsuit zwemmen?

Nee dit is niet verplicht. Je mag in wetsuit zwemmen, dit is niet verplicht, maar mag zeker. We hebben een diverse groep en iedereen mag zelf aantrekken waar hij/zij graag in zwemt. We werken met een buddy systeem waardoor je altijd samen zwemt met iemand die matcht met jouw zwemwensen.

Hoe ver zwemmen we?

We zwemmen korte stukjes, heen en weer, vanaf het de plek waar we het water ingaan, tot de brug en terug. Dit is ca. 75 meter heen en 75 meter terug. Zo kun je iedere keer opnieuw bepalen of je nog een stukje langer door wilt gaan of niet. En kun je nooit te ver van de plek waar je bent opgestapt zijn.

Hoe lang zwemmen we?

Dit varieert per keer. De stelregel is 1 minuut per graad van het buitenwater. Dus als het 8 graden is, zou je 8 minuten kunnen zwemmen. Maar wij adviseren vooral om te luisteren naar je lichaam, je energieniveau van die dag heeft veel invloed op je ervaring en uithoudingsvermogen. Daarnaast hangt het ook af of je met bijvoorbeeld handschoenen, schoenen, een cap of een wetsuit aan zwemt.

Heb ik een medische keuring nodig?

Nee je hebt geen medische keuring nodig. Twijfel je over je gezondheid of heb je vragen of het wel verstandig voor je is? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met je huisarts.

Mag ik de artikelen uit de winterbox passen en proberen?

Ja het is mogelijk om de artikelen uit de winterbox te passen en uit te proberen in het water. Je kunt dit vooraf doorgeven via marielle@zwemanalyse.nl, dan zorgen we dat de spullen klaar liggen voor je.

Mocht ik het zwemmen te heftig vinden, mag ik dan overstappen naar dippen?

Absoluut. Het zwemmen en dippen gebeurt vanaf hetzelfde opstappunt en je kunt voor en ook zelfs tijdens de les gewoon wisselen. Belangrijk is wel dat je het aangeeft aan de trainer.

Ik heb me opgegeven voor dippen, maar zou ook wel eens willen zwemmen?

Dat kan! Geef dit dan aan bij de trainer, dan zorgen we dat je begeleid wordt bij je eerste keer zwemmen.

Hoe worden de kosten opgebouwd?

We vragen 22,50 voor een losse kennismakingsles en 90,- voor een maandserie met 4 lessen. We zijn op dit bedrag uitgekomen omdat we 2 trainers per keer inzetten om zo te kunnen zorgen voor een veilige en kwalitatieve begeleiding. Ook een warming-up is inbegrepen. Daarnaast hebben we onze eigen ruimte bij de kachel van Koffiehuis De Goede Morgen. Hier krijg je ook een drankje en wat lekkers, dit is inbegrepen in de prijs. En je krijgt leuke extra’s zoals je eigen polaroid foto met daarop de datum en watertemperatuur.

Nog meer vragen?

Neem dan contact op met Mariëlle via marielle@zwemanalyse.nl.

Agenda winterzwemmen

december

decDecember4 x op zaterdag van 8.30 tot 11.00

januari

janJanuari4 x op zaterdag van 8.30 tot 11.00

februari

febFebruari4 x op zaterdag van 8.30 tot 11.00

Inclusief

 • Gezamenlijke warming-up
 • Professionele begeleiding bij het zwemmen of dippen
 • Koffie en lekkers na afloop
 • Aandenken met de datum en watertemperatuur
 • Een weerstandsband
 • Een Zwemanalyse badmuts
 • 10% korting op zwemmateriaal

Korting op de winterbox bij je aanmelding

Speciaal voor onze cursusdeelnemers bieden we extra korting op de aanschaf van een zwempakket. Normaal betaal je voor deze box €64,95. Als deelnemer aan de cursus krijg je deze voor 50.-!

 • omkleedmat
 • handschoenen
 • schoentjes
 • zwemcap

Je ontvangt de kortingscode bij je aanmelding.

winterbox-webshop-min

November 2022

 • Elke zaterdag
 • 5, 12, 19 en 26 november
 • Van 8.30 tot 11.00 uur

 

dit veld niet invullen s.v.p.

3 december 2022

 • Van 8.30 tot 11.00 uur

dit veld niet invullen s.v.p.

10 december 2022

 • Van 8.30 tot 11.00 uur

dit veld niet invullen s.v.p.

17 december 2022

 • Van 8.30 tot 11.00 uur

dit veld niet invullen s.v.p.

24 december 2022

 • Van 8.30 tot 11.00 uur

dit veld niet invullen s.v.p.

Januari 2023

 • Elke zaterdag
 • 7, 14, 21 en 28 januari
 • Van 8.30 tot 11.00 uur

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Februari 2023

 • Elke zaterdag
 • 4, 11, 18 en 25 februari
 • Van 8.30 tot 11.00 uur

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Zwem het hele seizoen door
dit veld niet invullen s.v.p.

Of wees een echte bikkel en doe het hele winterseizoen mee!

0