Ton LankhorstTrainer

  “Humor, geduld en mensen echt leren zwemmen”

  Ton is oprichter, bestuurslid én zweminstructeur bij Stichting Het Startblok. “Bij deze organisatie zwemmen mensen met een beperking of een bijzondere eigenschap. Een paar jaar geleden ben ik begonnen – samen met ZwemAnalyse-trainer Martijn van den Maagdenberg – met een klein groepje, maar inmiddels zijn er lessen in zes gemeenten in Zuid-Holland en zijn er vele vrijwilligers actief om de intensieve begeleiding van de zwemmers optimaal te laten verlopen”. Het kenmerkt Ton dat hij deze organisatie in korte tijd heeft laten uitgroeien tot een club waar mensen graag bij horen: Ton is zwemfan én Ton is sociaal betrokken.

  Ton komt zelf uit het wedstrijdzwemmen. Schoolslag was zijn favoriete slag. Na zijn actieve carrière als wedstrijdzwemmer is hij in de zwemwereld gebleven. Hij is bij diverse clubs zwemtrainer / bestuurslid geweest. Het zwemvirus heeft hij overgedragen op zijn drie – inmiddels volwassen – kinderen die zwemmen en ook weer trainer zijn geworden.

  Ton is ook nu nog sportief. Hij zwemt, fietst en loopt graag. Een andere hobby is klussen.

  Ton geeft voor ZwemAnalyse de cursus in Voorburg en Pijnacker. Als we vragen wat Ton leuk vindt aan training geven zegt hij: “Mensen beter maken, ze echt leren zwemmen en vertrouwen geven dat ze het kunnen. Ik doe dat met geduld en humor. Het is mooi om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik krijg er zelf ook veel voor terug”.

  0
  saskia-phaffyvonne-gasau