Algemene voorwaarden ZwemAnalyse

Onze Algemene Voorwaarden zijn fair voor beide partijen en zonder ‘kleine lettertjes’.

Algemeen

  • Zwemmen is onze passie, en we doen er alles aan dat aan je over te brengen. We begeleiden je naar jouw doel. Dat doen we deskundig, resultaatgericht en vol enthousiasme. We zijn gediplomeerde zwem- en triatlontrainers en streven naar de hoogste kwaliteit in onze trainingen, communicatie en bedrijfsvoering.
  • Jij hoeft van ons niet zoveel, maar tussendoor zelf trainen heeft effect :-).
  • Deelname aan alle trainingen / activiteiten is altijd op eigen risico. Zorg ervoor dat je fit genoeg bent, dat je je zwemcapaciteiten goed inschat en zelf alert bent op blessures.
  • Volg de aanwijzingen van de trainers van ZwemAnalyse op, en van het badpersoneel waar we het zwembad van huren of de schippers waarmee we varen. Zwem binnen de trainingstijden. Ga niet eerder het water in of blijf niet langer in het water.
  • Let op je eigendommen. Neem geen waardevolle spullen mee naar de training en maak gebruik van de kleding- en tassenlockers die er in elk zwembad zijn. ZwemAnalyse is daar niet verantwoordelijk voor.
  • Betaal de factuur svp voor de vervaldatum. Als je in termijnen betaalt, dan blijft de betalingsverplichting bestaan voor alle termijnen (ook al besluit je zelf eerder te stoppen)
  • Mocht je vragen of klachten hebben, blijf er niet mee rondlopen maar vertel het ons. Dan lossen we het voor je op en van feedback worden wij beter. We zijn blij wanneer je enthousiast bent over onze trainingen en ons aanbeveelt bij andere zwemliefhebbers! Deel je ervaringen gerust via facebook en instagram.

Specifieke bepalingen per activiteit / webshop: zie hieronder!

Borstcrawlcursus

Cursus annuleren

Kun je toch niet deelnemen aan de borstcrawlcursus? Jammer! Je aanmelding kun je kosteloos annuleren tot 28 dagen voor de start van de eerste training.

Daarna maken we de afspraken met zwembad en trainers definitief en moeten we weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Bij annulering tussen 28 en 10 dagen voor de start van de training brengen we 50% van de cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 10 dagen voor de start van de cursus ben je de volledige cursuskosten verschuldigd. Een andere optie is dat je zelf een vervangende deelnemer aanlevert die past binnen het niveau van de groep. Jullie kunnen het bedrag onderling verrekenen.

De inhaaltrainingen

Je kunt één gemiste training inhalen. Een inhaaltraining is gratis en reserveer je vooraf op locatie Maarssen. Een inhaaltraining kun je annuleren tot 72 uur voor de start van de inhaaltraining.

Bij afmelding binnen 72 uur voor de start van de training of bij no-show (zonder afmelding niet komen) brengen we € 20 in rekening als bijdrage in de kosten die we wel maken voor de inhaaltrainingen.
Denk hierbij aan badhuur, trainers en organisatiekosten.

Restitutie bij niet afmaken van de cursus

Als je een ‘overmacht’ situatie hebt waardoor je niet meer kan / mag sporten dan vinden we dat heel vervelend voor je. Neem contact met ons op om je situatie te bespreken.  Met omstandigheden buiten je schuld – zoals blessure, verhuizing,  familieomstandigheden – gaan we soepel om. In overleg is veel mogelijk.
Als je de cursus noodgedwongen moet stoppen compenseren we je € 15,00 per gemiste training. Je krijgt dat in de vorm van een waardebon die je kunt inzetten bij een volgende cursus (de geldigheid is twee jaar, alleen van toepassing voor een cursus en niet overdraagbaar op een andere sporter).
Het cursusbedrag moet je wel betalen. Geld terug of in een volgende cursus gratis meedoen kan niet.

Een andere optie is dat je zelf een vervangende deelnemer aanlevert die past binnen het niveau van de groep. Jullie kunnen het bedrag onderling verrekenen.

Privé training / privé ZwemAnalyse

Ben je verhinderd voor je privetraining?
Als de afspraak is dat we een toegangskaartje voor je kopen voor de privetraining, dan kun je kosteloos annuleren tot 48 uur voor de start van de training. Bij annulering binnen 48 uur voor de start van de training brengen we de trainingskosten in rekening, tenzij je zelf een vervangende deelnemer aanlevert (jullie verrekenen onderling).
Als de afspraak is dat we badwater voor je huren, dan hebben we hiervoor een contract met het zwembad af moeten sluiten en berekenen we de badhuur bij annulering altijd door. Op de trainingskosten is de annuleringsvoorwaarde van 48 uur zoals hierboven beschreven van toepassing.

IJsselmeeroversteek

Voor de IJsselmeer oversteek moeten wij vroegtijdig afspraken maken met schippers. Zij houden hun agenda vrij en moeten betaald worden. Daarom hebben we ook enkele bepalingen opgenomen in de annuleringsvoorwaarden.

Kun je toch niet deelnemen? Je aanmelding kun je kosteloos annuleren tot 3 maanden voor de overtocht. Daarna ben je de volledige kosten verschuldigd. Een andere optie is dat je zelf een vervangende deelnemer aanlevert met zwemkwaliteiten om het IJsselmeer te bedwingen die jouw plek inneemt. Jullie kunnen het bedrag onderling verrekenen.

Wil je je datum verschuiven? Dat kan kosteloos tot 3 maanden voor de overtocht. Daarna kan het alleen op basis van beschikbaarheid (het is met name afhankelijk van de vraag of we jouw plek gevuld krijgen met een andere zwemmer). Je betaalt € 25 administratiekosten voor het wisselen.

Als je oversteek vanwege slecht weer niet kan doorgaan, dan bespreken we een nieuwe datum o.b.v. beschikbaarheid en jouw agenda.

Trainersopleiding / Opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden 

Annuleren

Kun je toch niet deelnemen aan één van onze opleidingen voor trainers? Jammer! Je aanmelding kun je kosteloos annuleren tot 28 dagen voor de start van de training.

Daarna maken we de afspraken met locatie, docenten en examencommissie definitief en moeten we weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Bij annulering tussen 28 en 10 dagen voor de start van de training brengen we 50% van de cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 10 dagen voor de start van de cursus ben je de volledige cursuskosten verschuldigd. Een andere optie is dat je zelf een vervangende deelnemer aanlevert. Jullie kunnen het bedrag onderling verrekenen.

Voor alle overige activiteiten
(zoals clinic, zwemanalyse in een groep, zwemtocht etc)

Kun je toch niet deelnemen? Je aanmelding kun je kosteloos annuleren tot 21 dagen voor de training bij alle activiteiten die 25 euro of meer kosten. Bij annulering na 21 dagen voor de start van de training ben je de volledige kosten verschuldigd. Deelname is niet overdraagbaar aan andere personen.

Voor alle activiteiten die 25 euro of minder kosten is annuleren mogelijk, maar restitutie helaas niet. Wel kun je een andere deelnemer in jouw plaats laten zwemmen. Jullie verrekenen het onderling.

Waardebonnen

Waardebonnen zijn overdraagbaar aan andere zwemmers. Het wijzigen van het doel van de waardebon is in overleg mogelijk.
Waardebonnen zijn geldig t/m de datum die op de bon vermeld is en niet in te ruilen voor geld of zwemmateriaal.

Cancellen activiteiten ZwemAnalyse

Mochten we voor een geplande ZwemAnalyse activiteit te weinig deelnemers hebben, dan kunnen we besluiten om groepen samen te voegen, zodat we toch van start kunnen.
Mocht dit leiden tot een wijziging in data / tijdstip, dan nemen we uiteraard contact met je op. Als je dit niet wilt, dan zoeken we naar een geschikt alternatief of geven we je geld terug.

Gelukkig gaan onze activiteiten eigenlijk altijd wel door. Maar als wij de activiteit cancellen, dan zoeken we naar een geschikt alternatief voor je of geven we geld terug.
Uitzondering hierop zijn de trainingen, clinics en zwemtochten in buitenwater. Mocht deze door weersomstandigheden niet doorgaan, dan verplaatsen we naar een alternatieve datum. Geld retour is hier helaas niet mogelijk.

Webshop

Garantie

Op alle materialen uit de webshop zit een jaar garantie. Gebruiksschade is uiteraard uitgezonderd.

Retour sturen? 

Bevalt het niet? Neem binnen 30 dagen na ontvangst contact op met Roy en vertel wat er mis is. Hij denkt mee over een oplossing. Daarbij hanteren we de volgende richtlijnen:

  • Zijn je spullen incompleet of beschadigd aangekomen? Excuus! We maken dit zo snel mogelijk in orde voor je.
  • Niet tevreden of niet je maat? Stuur spullen die je niet gebruikt hebt netjes in de originele verpakking terug. Je krijgt 100% geld terug (of een andere maat).
  • Niet tevreden maar wel al gebruikt? Stuur spullen die wel gebruikt zijn en toch niet bevallen aan ons terug. Je krijgt 40% geld terug.

De kosten voor retour sturen aan ZwemAnalyse zijn voor eigen rekening. Je kunt het ook kosteloos afgeven op ons kantoor in Utrecht (onder kantoortijden). Het retouradres voor opsturen of terugbrengen is Ambachtsweg 46, 3542 DH Utrecht.

Indien je vragen hebt over deze Algemene Voorwaarden, neem contact op met ZwemAnalyse 

0