Hoe word je IJsselmeerschipper bij Zwemanalyse?

Ben jij een ervaren schipper en lijkt het je leuk om zwemmers het IJsselmeer over te loodsen?

Dan zoeken we jou misschien als IJsselmeerschipper. Vanuit ZwemAnalyse begeleiden we zwemmers (solo of teams)  in hun voorbereiding om het IJsselmeer over te steken. Op de dag zelf is er een schipper die meevaart van Stavoren naar Medemblik (of andersom). Dat is 21 kilometer. We steken over t/m windkracht 4 – bij windkracht 5 of hoger kiezen we een vervangende datum ivm de veiligheid op het IJsselmeer.

Je krijgt getrainde zwemmers mee. ZwemAnalyse heeft instroom-eisen voor zwemmers om hieraan mee te doen. Mensen moeten in het zwembad een snelheid halen van minimaal 3 kilometer per uur en dit testen we ook.  Zwemmers nemen een eigen coach mee. Zo kun jij concentreren op het varen en de coach richt zich op de zwemmer. De zwemtijd voor de oversteek ligt tussen de 6 en 9 uur.

Voorafgaand aan de tocht ontvang je van ZwemAnalyse alle info over de zwemmer(s) en hun coach. Dan weet je wie je aan boord krijgt.

Rond 7 uur komen de zwemmers en coach aan boord. Afhankelijk van de wind- en golfrichting kiezen we voor een zwemtocht van Medemblik naar Stavoren of van Stavoren naar Medemblik. Zwemmers doen hier over het algemeen 6 tot 9 uur over.

De zwemmers stappen op in Medemblik of Stavoren. Je levert ze weer af op de opstapplek (tenzij zij zelf vervoer hebben aan de overkant en daar van boord gaan).

Lijkt het jou leuk om dit een aantal keer per jaar te doen, uiteraard tegen een vergoeding? Neem dan contact met ons op.

We vragen:

 • Een zeer ervaren schipper: varen is je tweede natuur, je snapt alles van weer, wind en golven en je kent het IJsselmeer op je duimpje.
 • Je hebt een comfortabele boot (vanaf 10 meter), met voldoende plek op het dek, een kajuit, toilet, marifoon, zwemvesten, zwemmerstrap en sleepanker.
 • Je bent communicatief en sociaal, en je begrijpt dat dit D-Day is voor de zwemmer(s)
 • Je bent een expert in de veiligheid: je weet wanneer het weer omslaat, je weet de hulpdiensten te bereiken in geval van nood, je hebt EHBO diploma en spullen aan boord.
 • Je bent bereid van datum te wisselen als er door weersomstandigheden niet gevaren kan worden.

We bieden:

 • Enthousiaste zwemmers die dankzij jou de dag van hun leven hebben
 • Een professionele organisatie om mee samen te werken: wij regelen de voorbereiding voor de zwemmers en doen een uitgebreide intake zodat je weet dat alleen goed getrainde en ervaren zwemmers mee gaan
 • Een goede vergoeding

Wat is de procedure om IJsselmeerschipper te worden?

 1. Toon je belangstelling
  Maak een belafspraak met Claudia via 06-36207161 / Rene via 06-45750459
 2. Kennismakingsgesprek
  – Wie ben je / welke ervaring heb je / is je boot geschikt?
  – Wat doet Zwemanalyse / hoe zijn we georganiseerd / wat vinden we belangrijk?
  – Mondelinge afspraken over hoe we je zouden kunnen inzetten.
 3. Proefvaart (1)
  Als je daar behoefte aan hebt, dan zou je een dag kunnen meevaren met een oversteek, om te kijken hoe dat in zijn werk gaat.
 4. Proefvaart (2)
  Als je wilt kunnen we een proefvaart met jouw schip organiseren. Dan kun je ervaren hoe het is om met een zwemmer langs de boot te varen en uittesten of je sleepanker voldoet.
 5. Besluit
  Zien we het van beide kanten zitten?
 6. Organiseren van jouw concrete inzet
  Welke data kunnen we je inzetten? Dan zorgen wij voor de zwemmers.
 7. Contract
  Vastleggen afspraken die we mondeling al gemaakt hebben in een overeenkomst
  Per oversteek ontvang je telkens informatie over de zwemmer(s)
 8. Regeldingen
  Plaatsen foto en profiel op de website / aanleveren van spullen die je van ons krijgt (EHBO tas met inhoud, coach-bordjes, certificaten, etc)

Neem contact op

Heb je belangstelling om IJsselmeerschipper bij ons te worden? Maak dan een belafspraak met Claudia of René

0