Jan BrinkTrainer en analist

  Jan & water, het was bij de zwemles niet de meest logische combinatie. “Ik deed 18 maanden over mijn A diploma”. Maar daarna was de liefde voor zwemmen definitief. Het kan ook bijna niet anders, want hij komt uit een zwemmersfamilie. Sinds zijn 9de is Jan wedstrijdzwemmer en op zijn 10de zwom hij al zijn eerste NK. Borstcrawl is zijn favoriete slag en hij zwemt nu bij Zwemvereniging De Zeeuwse Kust. Je vindt Jan trainend in het zwembad, maar ook in het buitenwater en de zee.

  Jan is op zijn 16de begonnen met training geven en vindt het leuk wanneer zwemmers plezier hebben in zwemmen. Hij geeft graag individuele aandacht en les op maat. Om de borstcrawl aan te leren gebruikt Jan graag zoomers (kleine zwemvliezen) en een zwemmerssnorkel. “zo kun je allerlei oefeningen doen, zonder dat de ademhaling de beperkende factor is”.
  Naast training bij zwemverenigingen en voor ZwemAnalyse (Jan is onze ‘afdeling Zeeland’) is hij ook nog een aantal jaar bondstrainer geweest van de nationale seniorenselectie bij de Reddingsbrigade Nederland.

  In het dagelijks leven is Jan teamleider IT bij de Veiligheidsregio Zeeland. En als je bij de zendamateurs zoekt onder PA4J, dan hoor je dat hij graag experimenteert met radiozendapparatuur.

  0
  erik-kosterjan-van-den-hoven