Martijn van den MaagdenbergTrainer

  Martijn is een zwemmer en trainer in hart-en-nieren. Zijn favoriete afstand was 200 meter schoolslag, maar ook op de 1500 meter vrije slag en de wisselslag kon hij meekomen met de besten van Nederland.

  Hij kwam in aanraking met training geven in – zoals hij zelf zegt – de herfst van zijn zwem carrière. Als zwemmer nam hij wat trainingen over en sindsdien heeft Martijn een indrukwekkende lijst opgebouwd van verenigingen waar hij training heeft gegeven.

  Als we vragen naar het favoriete trainingsmateriaal dat Martijn graag inzet bij de training, dan zegt hij “Core stability! Als eerste gaat het erom je eigen lichaam te beheersen. Van daaruit werk je aan een juiste techniek”. En daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in.

  Wat Martijn kenmerkt als trainer is dat hij er altijd plezier in heeft om zwemmers verder te brengen. Je hoort ook waar hij zich in het bad bevindt, want daar wordt gelachen. Hij straalt uit dat zwemmen te leren is, voor iedereen.

  Als we Martijn vragen naar zijn voorkeur voor zwembad of open water, dan zegt hij “Vraag je dat aan mij? Ik vind beide leuk! In het zwembad zijn zaken beter meetbaar, maar in het buitenwater spelen tactiek en omstandigheden een grotere rol”.

  In het leven buiten het zwembad ondersteunt Martijn leerkrachten op een ZMLK-school. Daarnaast heeft hij – met ZwemAnalyse-trainer Ton – een zwemschool voor mensen met een beperking: het Startblok.

   

   

  0
  maik-steenkamp