René MiltenburgEigenaar, trainer en analist

  “Waar heb jij in hemelsnaam leren zwemmen!?”

  …aldus de trainer na vijf minuten op René zijn eerste zwemtraining in clubverband. Het korte antwoord: nergens, hij had het grotendeels zelf uitgezocht. En zó langzaam ging het toch niet?

  Zie hier wat een beetje techniektraining en gezond enthousiasme kan doen: een paar jaar later zwemt René het IJsselmeer over en hoeft hij zich geen zorgen te maken over de bekende ‘wasmachine’ die zich voordoet in het middenveld bij het open water-zwemmen. Daarnaast geeft hij training aan zwemmers van allerlei niveaus: “Het mooiste aan training geven is voor mij het moment dat bij een zwemmer alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Je ziet dat dan ineens alles lukt – van zo’n moment krijg ik nog elke keer kippenvel.”

  Sportief is René van redelijk wat markten thuis (“zolang er maar geen bal aan te pas komt”); in combinatie met de nodige ervaring op de fiets en in het hardlopen beleeft hij al geruime tijd veel plezier aan triatlon. Vooral wat kleinere races in het buitenland trekken zijn aandacht: het liefst gaat hij de hoogte in. Of in zijn eigen woorden: “het is jammer dat je niet heuvelop kan zwemmen”.

  Op professioneel vlak is hij na de IT, auto-industrie en lab-apparatuur zijn hart achterna gegaan: sinds begin 2021 is hij mede-eigenaar van ZwemAnalyse. Samen met Claudia zorgt hij ervoor dat organisatie en planning strak verloopt en dat iedereen die met Zwemanalyse in aanraking komt daar met veel plezier aan terugdenkt.

  0
  daniqueWesley Beck