IJsselmeer over zwemmen

Het IJsselmeer over. Maf plan, maar wel heel gaaf om te doen. En geen makkie. De afstand is 22 kilometer en het kan er flink spoken.

Tussen begin juni en eind september 2018 heb je de mogelijkheid om het IJsselmeer over te steken. Van Stavoren naar Medemblik. Of andersom als de wind dan gunstiger is. Je kunt solo of in een team. Lijkt het je leuk? Verdiep je dan even in de informatie hieronder.

Het traject bestaat uit drie fasen:

  1. Aanmelding
  2. Trainen
  3. De oversteek

Fase 1: Aanmelding en teamvorming

We geven je de mogelijkheid om in 2018 over te steken. Dat kan solo of in een team van 2 / 3 / 4 / 6 personen. Eén ding staat nu al vast: dat wordt een geweldige en memorabele dag.

We stemmen ver vooraf een vertrekdatum met je af, zodat je die vast kunt leggen.
Als het slecht weer is dan wijken we in overleg uit naar een reservedatum. Slecht weer = onweer en windkracht 5 of harder.

Fase 2: Trainen

Als je met Zwemanalyse het IJsselmeer oversteekt, dan bereiden we je hierop voor. Daarmee maken we de kans op een succesvolle oversteek zo groot mogelijk. Maar daarbij zorgt het er ook voor dat je echt toeleeft naar een unieke dag in je leven.

Je hebt drie gemeenschappelijke trainingen voor zwemmers die in 2018 het IJsselmeer oversteken. Dat zijn drie zondagen van 13.30 – 17.00 uur in het midden van NL. Per training behandelen we in het eerste deel een thema en in het tweede deel wordt gezwommen. De drie gemeenschappelijke trainingen zijn niet verplicht, wel aan te raden.

De data zijn: 8 april 2018 / 27 mei 2018 / 1 juli 2018

Fase 3: De oversteek: organisatie en uitvoering

Zwemanalyse regelt de organisatie van de voorbereiding én van de oversteek. Zij verzorgen drie voorbereidende trainingen en regelen alles. Er gaat een aparte coach mee aan boord en we varen met schipper Miloe Blankers die al vele zwemmers heeft begeleid. Haar schip The Rolling Stone is helemaal geschikt voor dit doel. Aan boord een overdekte kajuit met keuken en toilet. Er is ruimte om je spullen neer te leggen en op te warmen.

Inclusief:

  • 3 voorbereidende trainingen
  • Een datum die jou / je team uitkomt (plus een reservedatum bij slecht weer)
  • Eigen coach + eigen begeleidingsboot en schipper
  • Certificaat / bidon / badmuts
  • Een hele gave ervaring rijker

Kosten:


De prijs is inclusief BTW. Betaling kan op verzoek in meerdere termijnen.

Instroomeis:

Aan solo- en duo-zwemmers stellen we hoge eisen voor het IJsselmeer. Je zwemsnelheid in het zwembad is minimaal 3,2 kilometer binnen een uur.

Voor mensen die in teams van 3 of meer zwemmen geldt dat je geen super-zwemmer hoeft te zijn voor deze estafette tocht. Als je op dit moment in een uur zwemmen in een zwembad een snelheid kunt halen van ongeveer 2,75 kilometer per uur of sneller, dan kun je je aanmelden. Haal je dit niveau (nog) niet, maar denk je het wel te kunnen gaan halen, neem dan zeker contact op.

Aanmelden

Wil jij Het IJsselmeer overzwemmen? Solo of met een team in esefette-vorm? Meld je hier aan, dan benaderen we je met meer informatie.

0
X