IJsselmeer overzwemmen

Het IJsselmeer overzwemmen. Maf plan, maar wel heel gaaf om te doen. En geen makkie. De afstand is 22 kilometer en het kan er flink spoken.

Tussen begin juni en eind september 2019 heb je de mogelijkheid om het IJsselmeer over te steken. Van Stavoren naar Medemblik. Of andersom als de wind dan gunstiger is. Je kunt solo of in een team. Lijkt het je leuk? Verdiep je dan even in de informatie hieronder.

Het traject bestaat uit drie fasen:

  1. Aanmelding + datum vastleggen
  2. Trainen
  3. De oversteek

Fase 1: Aanmelding en teamvorming

We geven je de mogelijkheid om in 2019 over te steken. Dat kan solo of in een team van 2 / 3 / 4 / 6 personen. Eén ding staat nu al vast: dat wordt een geweldige en memorabele dag.

We stemmen ver vooraf een vertrekdatum met je af, zodat je die vast kunt leggen.
Als het slecht weer is dan wijken we in overleg uit naar een reservedatum. Slecht weer = onweer en windkracht 5 of harder.

Fase 2: Trainen

Als je met Zwemanalyse het IJsselmeer oversteekt, dan bereiden we je hierop voor. Je krijgt een trainingsschema om je voor te bereiden + alle informatie die je nodig hebt. Daarmee maken we de kans op een succesvolle oversteek zo groot mogelijk. Maar daarbij zorgt het er ook voor dat je echt toeleeft naar een unieke dag in je leven.

Fase 3: De oversteek: organisatie en uitvoering

Zwemanalyse regelt de voorbereiding en de oversteek. We varen met een zeer ervaren schipper die al vele zwemmers heeft begeleid. Haar is helemaal geschikt voor dit doel. Aan boord een overdekte kajuit met keuken en toilet. Er is ruimte om je spullen neer te leggen en op te warmen.
Een coach is verplicht. Je kunt je eigen coach meenemen – functieomschrijving is aanwezig – of je kunt een coach krijgen via ZwemAnalyse (extra kosten).

Inclusief:

  • voorbereidend trainingsschema
  • Een datum die jou / je team uitkomt (plus een reservedatum bij slecht weer)
  • Eigen begeleidingsboot en schipper
  • Certificaat / bidon / badmuts
  • Een hele gave ervaring rijker

Kosten:

€ 550 voor een solo oversteek

€ 600 voor een team oversteek (ongeacht uit hoeveel mensen het team bestaat)

De prijs is inclusief BTW. Betaling kan op verzoek in meerdere termijnen.

Instroomeis:

Aan solo- en duo-zwemmers stellen we hoge eisen voor het IJsselmeer. Je zwemsnelheid in het zwembad is minimaal 3,2 kilometer binnen een uur. Daarnaast is een medische sportkeuring verplicht (inclusief longfunctietest en ecg in rust)

Voor mensen die in teams van 3 of meer zwemmen geldt dat je geen super-zwemmer hoeft te zijn voor deze estafette tocht. Als je op dit moment in een uur zwemmen in een zwembad een snelheid kunt halen van ongeveer 2,75 kilometer per uur of sneller, dan kun je je aanmelden. Haal je dit niveau (nog) niet, maar denk je het wel te kunnen gaan halen, neem dan zeker contact op. Een medische sportkeuring is aanbevolen.

Aanmelden

Wil jij Het IJsselmeer overzwemmen? Solo of met een team in esefette-vorm? Meld je hier aan, dan benaderen we je met meer informatie. En als je al zeker weet dat je mee wilt doen, reserveer direct een plek:

Boek direct voor teams

Boek direct voor solo oversteken

0
X