Esma in actie

Esma is één van de lifeguards die ons vaak vergezelt op zee. Met plezier, ze houdt van haar vrijwilligerswerk. “Als lifeguard help je mensen, niet altijd in nood, ook in de preventie aan de voorkant”, aldus Esma. Een zomerse werkdag aan strand en zee ziet er heel divers uit.
Naast dat ze soms een handje vol mensen uit het water heeft moeten begeleiden of redden, reikt de Reddingsbrigade ook polsbandjes uit voor de kinderen. Hierop wordt hun naam geschreven en een telefoonnummer van desbetreffende ouder of verzorger. Dit systeem werkt super goed, zo kunnen ouders of verzorgers weer snel worden gevonden als kleine kinderen verdwalen op het drukke strand.
Wat heb je nodig om als Lifeguard te kunnen werken vragen we, ze zijn toch de stoere helden op zee. Esma antwoord: “een goede conditie is heel belangrijk, je moet van actie houden,  alert zijn, niet bang zijn in de zee en vooral heel belangrijk, het helpen van mensen moet je aanspreken. Met waterscooters, boten, rescue boards, rescue tubes, een auto en veel opgedane kennis voeren we ons werk als lifeguards vrijwillig uit”.

Esma sport veel, ze zwemt, fietst, en ze is vaak in de sportschool te vinden. Hoe wordt je eigenlijk Lifeguard? Esma is vanuit het ABC zwemmen doorgestroomd naar het lesprogramma van de Jonge Redders. Vervolgens heeft ze de opleiding voor Junior Lifeguards gevolgd, en daarna heeft ze de verplichte opleiding voor Lifeguard gevolgd. Nadat ze deze opleiding voor Lifeguard had afgerond kon ze aan de slag op de Wassenaarse Slag.
Overigens, als je dit leest en denkt, ’hé dat lijkt mij ook wel wat’, de Wassenaarse Reddingsbrigade is altijd op zoek naar enthousiastelingen die ofwel als Assistent of als Lifeguard willen gaan werken. Werken voor de Reddingsbrigade is stoer en zinvol. De taak die de Wassenaarse Reddingsbrigade heeft is het bewaken van de veiligheid van de badgasten aan de Wassenaarse Slag. Een waardevolle club dus!

https://www.wrb.biz/word-lifeguard/

Reacties

0