“Ik heb Zwemanalyse ontdekt toen ik op zoek was naar naslagwerken over zwemmen. Ik moest een bijscholingscursus geven en de info op de website kwam goed van pas. Daarna zag ik ook de trainersopleiding voorbijkomen, ik heb mij direct aangemeld. Deze opleiding was super interessant! Ik was zo enthousiast over de organisatie dat ik me daarna heb aangemeld als analist”.

Angelique zwemt al sinds haar 4e ! Met 8 jaar stond ze al op de startblokken voor de zwemwedstrijden. Ze heeft de zwemwedstrijdsport, zo’n 20 jaar, heel fanatiek gedaan. Ondertussen kwam ook de interesse in het trainerschap. Het is echt wel belangrijk om een goeie trainer te hebben, dat weet Angelique als geen ander. Dus ging haar focus daarnaartoe.
Angelique heeft zelf nog steeds enorm veel plezier in het zwemmen en dit probeert ze ook over te brengen naar de zwemmers. Want ze wet: naast expertise is enthousiasme minstens zo belangrijk.

En wat vind je nou zo leuk aan het analist zijn voor Zwemanalyse?

“Wat ik er zo leuk aan vind, is dat ik door mijn analyses zwemmers nieuwe inzichten kan geven in wat ze eigenlijk doen onder water en boven water. Het is als zwemmer heel lastig om dit zelf te zien en te corrigeren. Daarbij leer ik er zelf ook nog steeds veel van. Ik moet de vertaling maken van wat ik zie naar een tekst die zo begrijpelijk mogelijk is voor de lezer”.
Haar gouden tip: “Wees geduldig en geef niet zomaar op. Je zal zien dat wanneer je de basis onder de knie hebt je steeds verder kan gaan zwemmen!”.

Reacties

0