Matteo Viani, onze Italiaanse trainer.
Matteo zwom vroeger in Italië op hoog niveau. Als klein kind is hij al begonnen met wedstrijdzwemmen en sindsdien heeft hij het zwembad niet meer verlaten, zoals hij zelf zegt; “ik woon in het zwembad” . Ook nu in Nederland doet Matteo nog regelmatig mee aan Nederlandse zwemkampioenschappen. Een trainer én zwemmer dus, die zelf heel veel ervaring heeft vergaart.

Matteo werkt ondertussen al 15 jaar als zwemtrainer en instructeur. Het echte lesgeven vindt hij enorm leuk. Via via hoorde Matteo over Zwemanalyse. Hij heeft toen direct contact gezocht. En dat is uitgelopen tot een mooie samenwerking. Matteo is helemaal in zijn element aan de badrand. En waarom dan vragen wij natuurlijk. Wat maakt het nou dat dat zo leuk is.
“Ik word blij van mijn werk, bij Zwemanalyse heb ik een leuke stimulerende omgeving gevonden, ik krijg nu nog veel meer energie uit mijn werk. Het is het werken met mensen, ik voel me heel gewaardeerd door de zwemmers. De vooruitgang die zij boeken is heel bevredigend om te zien en te ervaren”.

Ook Matteo heeft een gouden tip voor zwemmers:
“Heb geen haast, leren zwemmen is moeilijk, en wees dus extra trots op jezelf zodra je progressie maakt!”

En daar sluiten wij ons helemaal bij aan natuurlijk.
Matteo geeft borstcrawltrainingen voor Zwemanalyse in Utrecht en Maarssen.

Reactie
  • Beppie Uijttewaal
    Beantwoorden

    Hartelijk dank Matteo voor de lessen die je mij hebt gegeven. Ik moet nog behoorlijk wat leren, maar het begin is gemaakt.

Reacties

0