martijn-van-den-maagdenburg

Wat is er zo bijzonder aan Martijn?  Behalve dat hij zo’n goedlachse trainer is. Nou, Martijn is een trainer van het eerste uur bij Zwemanalyse. Lang lang geleden klopte Zwemanalyse bij Martijn aan. Met de vraag of hij als trainer voor ons wilde werken. Gelukkig zag hij dit wel zitten en zoveel jaar verder ziet hij het nog steeds zitten. Wie is Martijn? We stellen hem graag aan jullie voor.

Zoals vele kinderen, ging Martijn ook op zwemles. In Vlaardingen. En dat ging allemaal best aardig, zo aardig dat hij werd gespot door Mevrouw Edelijn. DE moeder van Diana Edelijn, voormalig olympische zwemster.  Zij zag in Martijn een serieus goede zwemmer, en daar bleek ze gelijk in te hebben. Martijn heeft op hoog niveau gezwommen, altijd met veel plezier. Tot aan een moment dat een positie langs de badrand ook wel interessant leek. Zoals bij veel verenigingen is het zoeken naar goede trainers en het trainerschap bleek Martijn ook heel goed te liggen. “Als jezelf heel veel gezwommen hebt, neem je veel mee uit de praktijk. Dat is een groot voordeel. Ook tijdens alle trainersopleidingen kon ik deze ervaring goed gebruiken.” Martijn heeft echt een behoorlijke staat van dienst als zwemtrainer. Hij heeft het van hoofdtrainer tot bondstrainer geschopt. Jarenlang was hij in dienst bij de KNZB. Geen eenvoudige job, maar Martijn heeft er zoveel geleerd en zoveel kennis kunnen delen. De zwemwereld kent hem, en hij kent de zwemwereld.  Na jaren te hebben gewerkt als bondstrainer was het op een gegeven moment genoeg.
En toen, wat ging je doen?  “Terug de schoolbanken in” luidde het antwoord.
Martijn is onderwijzer geworden in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Een prachtige dankbare job.  En zo is een  mooie combinatie ontstaan van werk dat er toe doet én ook nog lekker aan de badrand staan voor Zwemanalyse. “Zo kan ik nog steeds al mijn opgedane kennis delen met zwemmers. Bij Zwemanalyse zijn de zwemmers gemotiveerd en willen allemaal wat leren en verbeteren. Ieder op eigen niveau.”  En natuurlijk vragen we ook aan Martijn of hij nog een gouden tip heeft voor zwemmers. Die heeft hij wel. “Benader het stap voor stap. Je carrière is een trap en geen lift” 

We vragen ons af of hijzelf ook nog wel eens een baantje trekt. Martijn buldert van het lachen, tja, hij is namelijk net zelf ook weer begonnen met zwemmen. Naast zijn andere grote hobby’s, fietsen en hardlopen kon zwemmen natuurlijk niet blijven liggen. Dus wellicht spotten we hem zelf nog eens ergens in het water.

Martijn geeft borstcrawl cursussen in Voorburg, en af en toe komt hij de Bikkels in Leidschendam verblijden met een trainers bezoekje.

 

Reacties

0