Wees zuinig op jezelf en je eigendommen. Zwem met een zwemboei.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw…

In de jaren ’80 van de vorige eeuw fietsten racefietsers zonder helm. Heel normaal was dat. Totdat doordrong dat met helm de kans op hersenletsel een stuk kleiner werd. Tegenwoordig is de fietshelm zo geïnstitutionaliseerd dat je zónder niet eens meer mee mag fietsen met een clubje.
Hetzelfde geldt voor autorijden zonder gordel of het vervoeren van kinderen achterop de fiets zonder jasbeschermer en met de voeten vlak langs de spaken….  Ooit was dat normaal en nu moeten we er niet meer aan denken.

De opkomst van de zwemboei.

Zo’n zelfde ontwikkeling is gaande bij het zwemmen in buitenwater. Sinds een paar jaar zie je steeds meer mensen zwemmen met veiligheidsboeien. Ze doen drie dingen:

  1. Je bent als zwemmer zichtbaar voor andere watersporters. Toch fijn als je door (kite)surfers of mensen met een bootje gezien wordt.
  2. Je hebt een drijfmiddel bij je als je bijvoorbeeld kramp krijgt. Je kunt dan op je boei leunen en energie sparen.
  3. Je bergt er je waardevolle spullen in op, zodat bijvoorbeeld je sleutels, telefoon en portemonnee niet onbeheerd op de waterkant achterblijven.

Wat is het?

 

Hoe werkt het?

  • Bevestig het koord aan je zwemboei (vooraan is een betere plek dan aan het handvat!)
  • Stel het koord af op jouw middel.
  • Plaats je waardevolle spullen in de boei. De boei is waterdicht, maar een extra waterdicht zakje eromheen is aan te raden.
  • Rol de boei 4 keer om en klik vast.
  • Blaas beide kanten op en sluit af met de draaidop.

 

 

Reacties

0
X