Alco van EngenFietstrainer

  “Gewoon omdat het kan…”

  Na 35 jaar tennis vroeg zijn lichaam om iets anders en werd hij uitgedaagd door een collega om een 1/8e triathlon te doen. Samen hadden ze als hardlopers ooit de weg naar de marathon afgelegd en fietsen deden ze ook al vaker. ‘Dan hoef je alleen nog te leren zwemmen’, en zodoende deed ik in 2014 mijn eerste 1/8e triathlon. Vanaf moment één raakte hij spontaan verliefd op dit spelletje, waar je uiteindelijk alleen van jezelf kunt winnen of verliezen. Wat alle anderen doen heb je uiteindelijk geen invloed op.

  In 2015 begon Alco als lid van de Triathlon Vereniging Breukelen waar hij onder meer van Roy leerde zwemmen en teamcaptain / sporter werd van de teamcompetities van de NTB. Van de drie sporten ligt fietsen hem het best.  Vanuit zijn werk bij de politie raakte hij ook betrokken bij deelname en organisatie van triathlon bij de Nederlandse Politie Sport Bond.

  Bij ZwemAnalyse geeft Alco de fietstraining aan de sportclub. Alco over zijn stijl van training geven: “Ik ben een mensgerichte trainer die veel aandacht geeft aan het individu, maar ook graag een groep op sleeptouw neemt om het beste uit zichzelf te halen. Samen sporten geeft mij energie en als ik deelnemers het geleerde in de praktijk zie brengen vervult me dit met trots en plezier. Omdat ik zelf op latere leeftijd begonnen ben met de sport en mijn eigen weg bewandeld heb hierin, voel ik de behoefte van sporters goed aan. Plezier en gezelligheid in de trainingen staan voorop, wat zorgt voor goede ontwikkeling en mooie prestaties. En als iemand me vraagt waarom ik dit doe, nou…. Gewoon omdat het kan!”

  0
  Nienke GerkesIna Babbe