Xander SoudantLooptrainer

  Xander verzorgt in het IRON Maarssen traject de hardlooptrainingen. Als je zijn ervaring leest dan zou je als beginnend loper zomaar kunnen afhaken… Maar Xander is – ondanks dat hij zelf kilometers vreet – een super trainer voor beginnende lopers. Hij heeft veel aandacht voor looptechniek en loopscholing.

  Na jaren getennist te hebben, schreef Xander zich bij toeval in voor de Triatlon van Utrecht. Hij kreeg de smaak te pakken! Na enkele jaren triatlon gedaan te hebben, kwam de focus op zijn favoriete onderdeel: het hardlopen. “Na enkele marathons op de weg maakte ik de overstap naar (ultra) trails. De voorliefde voor de natuur en de relaxte sfeer, maken het voor mij tien keer leuker dan wegwedstrijden”, aldus Xander.

  Inmiddels heeft Xander ongeveer 20 ultra’s gelopen, met name in de bergen. De langste afstand is tot nu tot 96 kilometer in Spanje met 6500 hoogtemeters. Komend jaar staat 145 kilometer met bijna 10000 hm op de planning.

  Zijn vriendin zegt dat hij ‘prutst in excel’ maar de officiële titel in het werkzame leven van Xander is Operations Controler bij DSM.

  0
  Jan-Willem MobachJoost Kadijk