Wesley BeckTrainer

  Wesley Beck

  Wesley is van kinds af aan in en rond zwembaden te vinden. Als actief wedstrijdzwemmer waren rugcrawl en borstcrawl favoriet: “gewoon volle bak gaan, wel met een goede techniek uiteraard”. Tegenwoordig houdt Wesley ook van wielrennen, liefst in gebieden met heuvels of juist met tegenwind over de dijk.

  Wesley begon met training geven op zijn 16de. “Ik vond als jonge zwemmer de kennis achter het zwemmen interessant en maakte vaak boekjes over zwemtechniek. Vanaf het moment dat ik de kans kreeg om te helpen bij de zwemtraining ben ik verkocht aan het geven van training”.

  De passie voor sport overdragen aan (beginnende) zwemmers, dat vindt Wesley één van de leukste dingen. “Ik vind het fantastisch om berichten, foto’s of filmpjes te krijgen van oud-cursisten dat ze lekker bezig zijn, of dat ze bijvoorbeeld hun eerste Ironman hebben voltooit. Daar doe je het als trainer voor”. Wesley is een gedreven coach, die ervan houdt dat zwemmers hem veel vragen stellen.

  Als je bij Wesley traint, dan laat hij je graag met hulpmiddelen zwemmen die het stuwen en waterpakken bevorderen. Te denken valt dan aan zoomers, paddels, trainingselastieken en parachutes.

  Als Wesley moet kiezen tussen buitenwater of chloorwater, dan kiest hij zelf voor het chloor. “Het is fijn om de tegeltjes te kunnen zien”. Maar als trainer vindt hij ook de training voor het buitenwater interessant om te geven. “En het is ook geen straf om buiten training te mogen geven”.

  “Ik heb geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Naast trainingen voor wedstrijdzwemmers heb ik een eigen onderneming in het begeleiden van zwemmers, trainers en verenigingen.”

  Voor ZwemAnalyse geeft Wesley cursus in Nijmegen.

  0
  Jan-Willem Mobach